Case Study: WC Eend

Hoe maak je een product als toiletverfrisser leuk en aantrekkelijk middels influencermarketing? Dat was de uitdaging die WC Eend aan Buro Bagsy presenteerde. Hun doel: brand awareness creëren voor hun Fresh Discs op een leuke en grappige manier. En met een beoogd bereik van 1.700.000 gebruikers, was het tijd om creatief te denken.

WC Eend staat bekend om zijn effectieve schoonmaakproducten, maar laten we eerlijk zijn: toiletverfrissers staan niet bekend om hun sexiness. Toch wilden ze dit product onder de aandacht brengen op een manier die mensen zou laten lachen en hen zou aanspreken. De vraag was: hoe maken we schoonmaken leuk?

Onze missie was om WC Eend’s Fresh Discs op een verrassende en grappige manier in de schijnwerpers te zetten. We wilden de merkbekendheid vergroten en tegelijkertijd mensen laten zien dat zelfs de meest alledaagse producten een vleugje humor kunnen hebben.

Onze aanpak was om een gevarieerde mix van influencers in te zetten, elk met hun eigen unieke stijl en publiek. We kozen voor een combinatie van entertainment, experts in schoonmaak en lifestyle creators om een breed en effectief bereik te garanderen.

Enter Tobias Camman, Laviesanne en Pieter Valley. Deze entertainment influencers zorgden voor hilarische content die viraal ging. Tobias maakte grappige sketches die het gebruik van Fresh Discs op een absurde manier uitvergrootten, terwijl Laviesanne en Pieter met hun eigen humoristische benadering een groot publiek wisten te bereiken.

Voor de expertise en informatieverstrekkingen schakelden we Poetsqueen, Tips van Tante Dee en Handige Tips in. Deze schoonmaakexperts deelden handige tips en lieten zien hoe effectief en eenvoudig Fresh Discs in gebruik zijn. Hun geloofwaardigheid zorgde ervoor dat het product serieus werd genomen, terwijl hun inhoud tegelijkertijd informatief en nuttig was.

En dan waren er nog de lifestyle creators zoals Leslie Keijzer en Rebecca Boektje. Zij brachten het herkenbare aspect naar voren. Leslie liet zien hoe Fresh Discs het leven van een drukke moeder makkelijker maakten, terwijl Rebecca het product in haar dagelijkse routine integreerde op een manier die resoneerde met haar volgers.

Het resultaat? Een indrukwekkend bereik van 1.700.000 gebruikers. De combinatie van entertainment, expertise en herkenbaarheid zorgde voor een perfecte mix die zowel grappig als effectief was.

WC Eend was meer dan tevreden met de resultaten. Ze waardeerden de creatieve en humoristische aanpak die hun product in een nieuw licht zette. En het beste nieuws? Ze zijn nu overtuigd van de kracht van influencer marketing en hebben ons gevraagd om ook in 2024 weer aan de slag te gaan.

Zelfs de meest alledaagse producten een vleugje humor kunnen gebruiken om op te vallen. Diversiteit in influencers zorgt voor een breder bereik en een effectieve campagne. En dat de juiste mix van entertainment, expertise en herkenbaarheid cruciaal is voor succes.

Claim je plek

Our Insta